Translate

marți, 16 aprilie 2013

Adevarul din noi - Eckhart Tolle

Aceasta carte (Puterea prezentului – Curtea Veche, 2004) reprezinta esenta activitatii mele, atat cat poate fi ea exprimata in cuvinte, cu indivizi si grupuri mici de persoane interesate de dezvoltarea spirituala, din Europa si America de Nord. Cu o profunda afectiune si apreciere as vrea sa le multumesc acelor fiinte exceptionale pentru curajul si disponibilitatea lor interioara de a imbratisa schimbarea, pentru intrebarile lor provocatoare si dorinta lor de a asculta. Aceasta carte nu ar fi aparut fara ei. Acesti oameni apartin unei minoritati norocoase de pionieri spirituali: oameni care ajung la un punct in care devin capabili sa rupa tiparele mentale colective mostenite, tipare care i-au tinut dintotdeauna pe oameni legati de suferinta.

Cred ca aceasta carte isi va gasi drumul catre aceia care sunt pregatiti pentru o transformare interioara radicala si va actiona ca un catalizator in acest scop. Sper ca ii va imbogati si pe multi altii, care vor considera continutul ei demn de luat in seama, chiar daca nu vor fi gata, poate, sa il traiasca sau sa il puna in practica in totalitate. Este posibil ca, mai tarziu, samanta plantata la citirea acestei carti sa fuzioneze cu samanta iluminarii pe care fiecare Fiinta omeneasca o poarta in sine si sa germineze, iesind brusc la lumina.

Cartea in forma ei actuala a luat nastere in urma intrebarilor spontane puse de diferite persoane la seminare, ore de meditatie si sedinte de consiliere individuala si din acest motiv am pastrat formatul intrebare-raspuns. La aceste ore si seminare am invatat si am primit la fel de mult ca si cei care mi-au pus intrebarile. Unele intrebari si raspunsuri le-am preluat aproape cuvant cu cuvant. Altele sunt mai generale, in sensul ca am combinat anumite tipuri de intrebari cu care m-am intalnit frecvent intr-una singura si am extras esenta din mai multe raspunsuri, pentru a forma un raspuns general. Uneori, in timp ce scriam, imi venea in minte un raspuns cu totul nou, mai profund sau mai intuitiv decat tot ceea ce spusesem pana atunci. Unele intrebari au venit de la redactorul meu, care mi-a cerut explicatii suplimentare in anumite locuri.

Veti descoperi ca, de la prima pana la ultima pagina, dialogul alterneaza continuu intre două niveluri diferite. La un nivel, va atrag atentia asupra aspectelor false. Va vorbesc despre natura inconstientului uman si despre disfunctiile sale, cum ar fi cel mai des intalnite manifestari comportamentale, de la conflictele din relatiile personale pana la razboaiele dintre triburi sau natiuni. Aceste informatii sunt vitale, pentru ca, daca nu invatati sa recunoasteti falsul drept fals — ca un lucru strain de dvs. — nu va putea sa apara nicio transformare de durata si veti sfarsi intotdeauna fiind trasi inapoi in iluzie sau intr-o anumita forma de durere. La acest nivel, va arat si cum sa nu faceti din ceea ce este fals in sinea dvs. o caracteristica sau o problema personala, pentru ca tocmai acesta este modul in care se perpetueaza falsul insusi.

La un alt nivel, va voi vorbi despre o transformare profunda a constiintei umane — nu ca posibilitate viitoare, indepartata, ci ca schimbare posibila chiar in acest moment — indiferent cine sunteti si unde va aflati. Va voi arata cum sa va eliberati din sclavia mintii si sa intrati in aceasta stare de iluminare a constiintei pe care sa o prelungiti si in viata de zi cu zi.

La acest nivel, cuvintele nu urmaresc intotdeauna comunicarea de informatii, si de multe ori au scopul de a va atrage in aceasta noua constiinta in timp ce cititi. In mod repetat, voi incerca sa va iau cu mine in aceasta stare atemporala de prezenta conatienta intensa in clipa prezenta, pentru a va face sa simtiti iluminarea. Pana cand veti reusi sa traiti lucrurile despre care va vorbesc, s-ar putea ca aceste pasaje sa vi se para intrucatva repetitive. Totusi, imediat ce veti reusi acest lucru, cred ca va veti da seama ca ele contin o mare putere spirituala si pot deveni pentru dvs. cele mai placute parti ale cartii. Mai mult, deoarece fiecare om poarta in el samanta iluminarii, de multe ori ma voi adresa cunoscatorului din sinea dvs. care se afla in spatele ganditorului din sinea dvs., ma voi adresa sinelui mai profund, care recunoaste imediat adevarul spiritual, rezoneaza cu el si primeste putere de la acesta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu