Translate

miercuri, 17 aprilie 2013

Deepak Chopra

Deepak Chopra (n. 22.10.1947) este indian de origine, scriitor, medic si orator este considerat cel mai renumit practician de medicina alternativa din America. Chopra a predat la scolile medicale de la Universitatea Tufts, Boston University si Universitatea Harvard.

Deepak Chopra este medic autor a peste 70 de carti, printre care numeroase bestseller-uri avand pregatire medicala in medicina interna si endocrinologie. Deepak Chopra este membru al Colegiului American de Medicilor, membru al Asociatiei Americane de Endocrinologie Clinica si profesor de programe de management executiv la Kellogg School of Management de la Universitatea Northwestern. El este, de asemenea, profesor executiv distins la Columbia Business School, Universitatea Columbia si cercetator senior la The Gallup Organization. Pentru mai mult de un deceniu, el a participat ca lector in medicina interna, un eveniment anual sponsorizat de Departamentul de Educatie Continua al Harvard Medical School si Departamentul de Medicina al Beth Israel Deaconess Medical Center.

In 1985 Deepak Chopra la intalnit pe Maharishi Mahesh Yogi care la invitat sa studieze Ayurveda. El a devenit presedintele fondator al Asociatiei Americane de Medicina ayurvedica, iar mai tarziu a fost numit director medical al Ayurveda Maharishi Health Center.

In 1996 Deepak Chopra si neurolog David Simon au fondat Chopra Center for Wellbeing, care a incorporat Ayurveda.

In 2009 a infiintat Chopra Foundation pentru a dezvolta programe de cercetare si educatie privind legatura dintre minte, corp si vindecarea spirituala.


"Deepak Chopra a imbinat cu succes vechea filozofie Vedanta cu perspectiva sa unica asupra medicinei moderne pentru a oferi solutii care satisfac mai multe nevoi pentru epoca noastra moderna. El este unul dintre cercetatori influenti, autori si ganditori ca Arthur Schopenhauer, Carl Jung si Aldous Huxley, care au aflat adevarul in filozofie perena si au dezvoltat modalitati de a ajuta oamenii care se aplice adevarul in viata lor de zi cu zi." ~ Huston Smith


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu