Exista 5 locuri pe Pamant unde oamenii
traiesc mai mult de 120 de ani, sunt robusti, sanatosi, nu cunosc
cancerul sau cariile dentare si pot avea copii chiar si la varste
inaintate. Aceste zone sunt Hunza in Himalaya, Shin-Chan din China,
Caucaz, in Azerbaidjan, precum si in Muntii Anzi.
Henri Coanda, parintele dinamicii
fluidelor si laureat al Premiului Nobel, a petrecut sase decenii
studiind apa Hunza in incercarea de a determina ce contine aceasta
apa si care sunt efectele benefice pentru organism. El a descoperit
ca acesta avea tensiune superficiala si vascozitate diferite fata de
apa obisnuita.
Ce este tensiunea superficiala?
![]() |
Tensiunea superficiala a apei pe o frunza de agava |
Tensiunea superficiala este
proprietatea generala a lichidelor de a lua o forma geometrica de
arie minima in lipsa fortelor externe, datorata actiunii fortelor de
coeziune dintre moleculele lichidului. Aceasta proprietate face ca
portiunea de suprafata a lichidului sa fie atrasa de alta suprafata,
cum ar fi cea a unei alte suprafete de lichid, ca in cazul fuzionarii
picaturilor de apa sau a formarii de sfere din picaturile de mercur.
Tensiunea superficiala a apei este o
proprietate fizica esentiala, cu o influenta hotaratoare in
hidratarea optima a organismului.
Apa formeaza la suprafata o pelicula,
sau “pojghita”, iar forta necesara pentru a o neutraliza se
masoara in dyn/cm. Cu cat tensiunea superficiala este mai mica, cu
atat apa este mai “uda”.
Membrana celulara (membrana plasmatica,
plasmalema) este o structura celulara ce delimiteaza si
compartimenteaza continutul celular. Constituie o bariera selectiva
pentru pasajul moleculelor si ionilor. Este o structura
bidimensionala continua cu grosimea de 6-9 nm si cu proprietati
caracteristice de permeabilitate selectiva, ce confera
individualitate celulei.
Celulele noastre au nevoie de o apa cu
tensiunea superficiala de 45 dyn/cm. Motivul pentru care are nevoie
de apa cu o astfel de tensiune superficiala este acela ca celula are
o membrana lipoproteica, adica este formata din grasimi (acizi grasi)
si proteine. Apa nu numai ca hidrateaza celula, dar este in acelasi
timp si mijlocul de transport in doua sensuri: introduce substante
nutritive in celula si scoate din ea substante reziduale. Dar daca
tensiunea superficiala a apei nu este de 45 dyn/cm, atunci apa nu
poate trece de membrana lipoproteica si, ca urmare, schimburile, ca
si hidratarea, nu pot avea loc.
Apa obisnuita de la robinet are
tensiunea superficiala de 73dyn/cm. Apa obisnuita trebuie
transformata intr-o apa cu 45 dyn/cm pentru a putea fi folosita de
organism, altminteri cum este bauta asa si este eliminata, fara sa
aduca nici un beneficiu organismului. Acest proces de tranformare a
apei in organismul uman este destul de pretentios si costisitor, atat
din punct de vedere energetic cat si material si fara un comportament
intelept din partea noastra, numai o mica parte din apa bauta de noi
ajunge sa fie de folos organismului.
![]() |
Insectele pot sta pe apa ajutate de tensiunea superficiala |
Dr. Patrick Flanagan a continuat
cercetarile incepute de Henri Coanda. El a descoperit ca apa Hunza
are un pH alcalin ridicat si o cantitate mare de hidrogen activ
(hidrogen, cu un electron suplimentar), cu un potential redox negativ
si un continut ridicat de minerale coloidale. Aceste minerale au doar
5 nanometri in diametru si sunt de 2000 de ori mai mici decat o
celula rosie din sange si au un potential electric foarte ridicat,
numit potential zeta. Aceste minerale - denumite nano-coloizi
– sunt dispersate in toata apa Hunza, au potential electric si
interactioneaza la nivel electric cu moleculele de hidrogen si de
oxigen aflate in apa creand mici structuri cristaline. Ce este
semnificativ cu privire la aceste structuri cristaline este ca
lichidul care inconjoara celulele noastre si de proteinele din
celulele noastre au o structura cristalina foarte asemanatoare. Cand
bem apa obisnuita, corpul nostru trebuie este nevoit sa transforme
apa in "apa vie" avand aceasta structura cristalina.
Am putea bea o tona de apa obisnuita cu
tensiune superficiala 73 dyn/cm, dar daca nu avem micronutrienti in
corpul nostru sa o transforme in apa cu tensiune superficiala de 45
dyn/cm "apa vie" - si cei mai multi dintre noi nu au acesti
nutrieti din cauza mediului si a alimentatiei – apa doar intra si
iese din corpul nostru si in felul acesta ne deshidratam. Cand
celulele se deshidrateaza, incep sa moara, iar organismul incepe să
consume propriile sale tesuturi ca nu obtine hrana de care are nevoie
si incep, de asemenea, sa apara boli auto-imune.
Ati observat vreodata ca vitaminele sau
alte suplimente nu au foarte mult efect? Acesta este un semn ca
aceste suplimente nu sunt absorbite in totalitate de catre organism.
Ca un exemplu, atunci cand luam 1000 mg de vitamina C, corpul retine
doar aproximativ 300 mg si 700 mg elimina prin intestine.
Patrick Flanagan a mers mai departe in
studierea acestui proces si a fost capabil sa usuce mineralele
nano-coloidale intr-un praf (denumit mega hidrat), care ar putea fi
combinate cu alte suplimente pentru a creste absorbtia lor cu
aproximativ 300%. In exemplul de mai sus, organismul utilizeaza
intreaga cantitate 1000 mg de vitamina C.
Hidrogenul incarcat negativ (H-) - forta universala a vietii
Hunza locul unde oamenii traiesc peste 100 de ani
Hidrogenul incarcat negativ (H-) - forta universala a vietii
Hunza locul unde oamenii traiesc peste 100 de ani
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu