Translate

miercuri, 5 noiembrie 2014

Apa acida electrolizata inactiveaza Escherichia Coli si Listeria

Un studiu realizat de Universitatea din Connecticut, a evidentiat faptul ca apa oxidativa electrolizata (apa acida) inactiveaza agentii patogeni de Escherichia coli (O157: H7) si Listeria monocytogenes.

Un mililitru de cultura ce contine un amestec de cinci tulpini de Escherichia coli O157: H7 (aproximativ 10 (10) CFU) a fost inoculat pe placi de taiere netede avand o suprafata de 100 cm2.

Dupa inoculare, placile au fost uscate timp de o ora sub o hota cu flux laminar de aer cald, apoi scufundate in 2 litri de apa sterila deionizata la temperatura de 23 grade C pentru 20 minute, apoi temperatura a fost crescuta la 35 grade C pentru 10 minute, la o temperatura de 45 grade C pentru 10 minute si la 55 grade C pentru 5 minute.

Procedeul a fost repetat folosind apa oxidativa electrolizata (apa acida).

Dupa fiecare combinatie temperatura-timp, a fost determinata populatia agentului patogen aflata pe placi si scufundata in apa.

Agentul patogen de E. coli O157: H7 aflat pe placile scufundate in apa sterila deionizata a scazut de 1.0 pana la 1.5 log UFC / 100 cm2. Pe placile scufundate in apa oxidativa electrolizata (apa acida) populatia de E. coli O157: H7 s-a redus de 5 ori mai mult, astfel a fost determinata o scadere de mai mult de 5.0 log UFC / 100 cm2.

Procedura de scufundare a placilor inoculate cu Listeria monocytogenes in apa oxidativa electrolizata la combinatiile de temperatura-timp selectate (23 grade C timp de 20 min, la 35 de grade C timp de 10 min și 45 de grade C timp de 10 min) a redus substantial populatiile de Listeria monocytogenes in comparatie cu scufundarea in apa sterila deionizata.

E. coli O157: H7 si Listeria monocytogenes nu au fost detectate in apa oxidativa electrolizata dupa tratamentul de inmuiere, in timp ce agentii patogeni de E. coli O157: H7 si Listeria monocytogenes au supravietuit in apa deionizata utilizata.

Apa oxidativa electrolizata (apa acida) se foloseste pentru uz extern si este un demachiant si un dezinfectant (dar nu un agent activ - sapun). Apa acida este folosita pentru si pentru spalarea suprafetelor de preparare a hranei, fructelor si legumelor. Apa oxidativa electrolizata distruge sporii si multe virusuri si bacterii.

Venkitanarayanan KS, Ezeike GO, Hung YC, Doyle MP
University of Connecticut, Storrs 06269, USA


PMID: 10456736 [PubMed - indexed for MEDLINE]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daruind, veti dobandi! Sustineti acest blog oferind o donatie!