Translate

joi, 16 ianuarie 2014

Suntem actori pe scena vietii

Prosopon

In teatrul Greciei antice actorii purtau pe fata niste masti care aveau darul de a revela caracterul si starea emotionala a personajului. Prosopon este termenul grecesc care defineste aceasta masca si poate fi tradus prin persoana.





Maya plasa iluziei

 Lumea este un teatru pe care noi il numim viata si ne confundam existenta cu rolul pe care il jucam pe aceasta scena. Suntem invaluiti in iluzia existentei maya si consideram realitatea ca fiind strans legata de existenta materiala.





Jocul copilariei
 Vechii intelepti din India considerau lumea ca fiind lila, un fel de joc divin pe care il joaca Dumnezeu. Este un joc pe care constiinta il joaca, ascunzandu-se in lumea formei.


Sfintii, inteleptii, fiintele iluminate, artistii, poetii sunt cei care ne invita sa iesim din scena si sa devenim spectatori, sa cunoastem realitatea suprema, o lume dincolo de forma. O lume a linistii, armoniei, iubirii, intelegerii, compasiunii, acceptarii.

Lumea reala este dincolo de orizontul mintii. Noi vedem lumea prin plasa dorintelor noastre, impartita in bine si rau, in durere si placere, just si fals, interior si exterior.

Vrem pace, iubire, fericire si cream durere, vrajba si razboi. Vrem longevitate, insa nu respectam principiile cumpatarii, vrem prietenie insa exploatam.

Ca sa vedem universul asa cum este in realitate, trebuie sa trecem dincolo de aceasta plasa, dincolo de iluzia maya. Si nu este un lucru prea greu, caci plasa este plina de gauri, sunt ferestre si porti prin care suntem invitati sa vedem dincolo de lumea materiala.

Sursa a tot ceea ce exista este Posibilitatea Infinita, Realitatea Suprema, care este in noi si care isi proiecteaza puterea, lumina si iubirea asupra fiecarei experiente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu