Translate

vineri, 24 ianuarie 2014

Imbatranirea - pierderea apei din celule

Contrar credintei populare, nu sunteti 75% sau 80% apa. Ati fost candva, cu mult timp in urma, atunci cand erati bebelus, proaspat iesit din pantecele mamei. Dar acum cantitatea de lichid din organismul dvs. este de aproape 50%. Ce s-a intamplat? Ei bine, ati imbatranit si factori interni si externi v-au distrus celulele si le-au slabit capacitatea de a retine apa. Acest lucru explica semnele de imbatranire care au aparut inainte sau, daca sunteti norocos, dupa ce ati implinit 30 de ani: pielea de devenit mai uscata, au aparut riduri fine, s-a schimbat modul in care dormiti, adaptabilitatea dvs. a fost puternic zdruncinata, digestia s-a incetinit si energia a devenit schimbatoare. Va plangeti de tot mai multe dureri, aveti nevoie de mai multa cofeina pentru a rezista o zi intreaga si va este din ce in ce mai greu sa va mentineti greutatea. Aceste lucruri nu s-au intamplat peste noapte, desi poate vi s-a parut asa intr-o zi cand brusc ati observat aceste schimbari in oglinda, pe cantar, sau in cabinetul medicului.

Ceea ce s-a petrecut este o scadere lenta, inevitabila, a capacitatii dvs. de a va mentine hidratati, ceea ce nu are nimic de a face cu cata apa consumati. Hidratarea inseamna cantitatea de apa pe care celulele o pot absorbi si folosi eficient.

Chiar daca beti 4 litri de apa pe zi tot puteti fi deshidratati. Cum este posibil asta? Daca celulele dvs. nu pot retine apa de care au nevoie pentru a sustine functiile celulare, atunci chiar daca beti toata apa din lume, nu ati obtine nimic. Fiecare parte a corpului de la creier pana la tendoanele si ligamentele piciorului, are nevoie de apa pentru a functiona la parametrii corecti. Fara suficienta apa in celulele lor, organele nu pot sa realizeze functiile obisnuite sau sa comunice unul cu altul.

In corpul dvs. Exista doua tipuri de apa – apa intracelulara, apa functionala care ajuta la mentinerea in buna stare a celulelor si apa uzata deseu care pluteste printre celule, acel tip de apa care va va imbatrani si va va face sa va simtiti grasi si lipsiti de energie. Ochii si gleznele umflate, burta balonata sunt exemple de apa uzata, extracelulara si semne ca organismul dvs. nu foloseste apa in mod eficient. Aceste degradari pot sa apara oriunde, in vasele de sange, in inima sau alti muschi, in piele sau in ficat.

Howard Murad
Ganditi-va la un vas de sange tanar si puternic, ca o casa noua. Acum imaginati-va aceeasi casa plina de gauri microscopice prin care se scurge apa. Acea apa a iesit din sistem si a devenit deseu. Apa functionala sustine activitatea celulara si astfel viata va permite sa fiti sanatosi, frumosi si plini de vigoare. Imperativ este a tine apa acolo unde este nevoie de ea. Daca celulele sunt poroase si compromise este foarte important ca intai de toate sa coaseti acele rupturi, apoi trebuie sa va asigurati ca veti consuma apa de inalta calitate.

Oricat de multa apa ati bea daca aceasta nu intra si nu ramane in celulele dumneavoastra, nu este niciodata suficienta pentru a va face sa va simtiti bine si hidratati.

Howard Murad – Secretul Apei - Terapia prin hidratare celulara


Hidratarea inseamna introducerea apei in celula. Membrana celulara (membrana plasmatica, plasmalema) este o structura celulara ce delimiteaza si compartimenteaza continutul celular. Constituie o bariera selectiva pentru pasajul moleculelor si ionilor. Este o structura bidimensionala continua cu grosimea de 6-9 nm si cu proprietati caracteristice de permeabilitate selectiva, ce confera individualitate celulei. Membrana celulara este permeabila numai pentru apa structurata, cu o anumita tensiune superficiala si alcalina. Acestea sunt proprietatile unei ape de calitate.

Un comentariu:

  1. Interesant! STIAM doar ca Apa este pasiva, feminina, sursa de viata, mijloc de purificare si CENTRU DE REGENERARE.

    RăspundețiȘtergere