Translate

luni, 13 mai 2013

Secretele apei Hunza

Exista 5 locuri pe Pamant unde oamenii traiesc mai mult de 120 de ani, sunt robusti, sanatosi, nu cunosc cancerul sau cariile dentare si pot avea copii chiar si la varste inaintate. Aceste zone sunt Hunza in Himalaya, Shin-Chan din China, Caucaz, in Azerbaidjan, precum si in Muntii Anzi.

Henri Coanda, parintele dinamicii fluidelor si laureat al Premiului Nobel, a petrecut sase decenii studiind apa Hunza in incercarea de a determina ce contine aceasta apa si care sunt efectele benefice pentru organism. El a descoperit ca acesta avea tensiune superficiala si vascozitate diferite fata de apa obisnuita.

Ce este tensiunea superficiala?
Tensiunea superficiala a apei pe o frunza de agava
Tensiunea superficiala este proprietatea generala a lichidelor de a lua o forma geometrica de arie minima in lipsa fortelor externe, datorata actiunii fortelor de coeziune dintre moleculele lichidului. Aceasta proprietate face ca portiunea de suprafata a lichidului sa fie atrasa de alta suprafata, cum ar fi cea a unei alte suprafete de lichid, ca in cazul fuzionarii picaturilor de apa sau a formarii de sfere din picaturile de mercur.

Tensiunea superficiala a apei este o proprietate fizica esentiala, cu o influenta hotaratoare in hidratarea optima a organismului.

Apa formeaza la suprafata o pelicula, sau “pojghita”, iar forta necesara pentru a o neutraliza se masoara in dyn/cm. Cu cat tensiunea superficiala este mai mica, cu atat apa este mai “uda”.

Membrana celulara (membrana plasmatica, plasmalema) este o structura celulara ce delimiteaza si compartimenteaza continutul celular. Constituie o bariera selectiva pentru pasajul moleculelor si ionilor. Este o structura bidimensionala continua cu grosimea de 6-9 nm si cu proprietati caracteristice de permeabilitate selectiva, ce confera individualitate celulei.

Celulele noastre au nevoie de o apa cu tensiunea superficiala de 45 dyn/cm. Motivul pentru care are nevoie de apa cu o astfel de tensiune superficiala este acela ca celula are o membrana lipoproteica, adica este formata din grasimi (acizi grasi) si proteine. Apa nu numai ca hidrateaza celula, dar este in acelasi timp si mijlocul de transport in doua sensuri: introduce substante nutritive in celula si scoate din ea substante reziduale. Dar daca tensiunea superficiala a apei nu este de 45 dyn/cm, atunci apa nu poate trece de membrana lipoproteica si, ca urmare, schimburile, ca si hidratarea, nu pot avea loc.



Apa obisnuita de la robinet are tensiunea superficiala de 73dyn/cm. Apa obisnuita trebuie transformata intr-o apa cu 45 dyn/cm pentru a putea fi folosita de organism, altminteri cum este bauta asa si este eliminata, fara sa aduca nici un beneficiu organismului. Acest proces de tranformare a apei in organismul uman este destul de pretentios si costisitor, atat din punct de vedere energetic cat si material si fara un comportament intelept din partea noastra, numai o mica parte din apa bauta de noi ajunge sa fie de folos organismului.

Insectele pot sta pe apa ajutate de tensiunea superficiala
Dr. Patrick Flanagan a continuat cercetarile incepute de Henri Coanda. El a descoperit ca apa Hunza are un pH alcalin ridicat si o cantitate mare de hidrogen activ (hidrogen, cu un electron suplimentar), cu un potential redox negativ si un continut ridicat de minerale coloidale. Aceste minerale au doar 5 nanometri in diametru si sunt de 2000 de ori mai mici decat o celula rosie din sange si au un potential electric foarte ridicat, numit potential zeta. Aceste minerale - denumite nano-coloizi – sunt dispersate in toata apa Hunza, au potential electric si interactioneaza la nivel electric cu moleculele de hidrogen si de oxigen aflate in apa creand mici structuri cristaline. Ce este semnificativ cu privire la aceste structuri cristaline este ca lichidul care inconjoara celulele noastre si de proteinele din celulele noastre au o structura cristalina foarte asemanatoare. Cand bem apa obisnuita, corpul nostru trebuie este nevoit sa transforme apa in "apa vie" avand aceasta structura cristalina.

Am putea bea o tona de apa obisnuita cu tensiune superficiala 73 dyn/cm, dar daca nu avem micronutrienti in corpul nostru sa o transforme in apa cu tensiune superficiala de 45 dyn/cm "apa vie" - si cei mai multi dintre noi nu au acesti nutrieti din cauza mediului si a alimentatiei – apa doar intra si iese din corpul nostru si in felul acesta ne deshidratam. Cand celulele se deshidrateaza, incep sa moara, iar organismul incepe să consume propriile sale tesuturi ca nu obtine hrana de care are nevoie si incep, de asemenea, sa apara boli auto-imune.

Ati observat vreodata ca vitaminele sau alte suplimente nu au foarte mult efect? Acesta este un semn ca aceste suplimente nu sunt absorbite in totalitate de catre organism. Ca un exemplu, atunci cand luam 1000 mg de vitamina C, corpul retine doar aproximativ 300 mg si 700 mg elimina prin intestine.

Patrick Flanagan a mers mai departe in studierea acestui proces si a fost capabil sa usuce mineralele nano-coloidale intr-un praf (denumit mega hidrat), care ar putea fi combinate cu alte suplimente pentru a creste absorbtia lor cu aproximativ 300%. In exemplul de mai sus, organismul utilizeaza intreaga cantitate 1000 mg de vitamina C.

Hidrogenul incarcat negativ (H-) - forta universala a vietii

Hunza locul unde oamenii traiesc peste 100 de ani

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu