Translate

luni, 15 aprilie 2013

Radiestezia - Medicina alternativa

Apa, gandul si cuvantul sunt folosite pentru a vindeca si restabili armonia. O planta creste mai bine si mai repede daca i se vorbeste frumos sau daca i se pune muzica armonioasa. Acest fapt este valabil pentru toate vietuitoarele de pe pamant. Apa are memorie si poate transporta informatia acolo unde alte substante nu pot ajunge.
Radiestezia ofera raspunsuri cand medicina clasica nu mai poate oferi nici unul, dar pentru aceasta trebuie sa privim mai departe de corpul fizic si sa masuram aura, energia vitala, campurile energetice si altele.
Va prezint in continuare o scurta introducere despre radiestezie.


Ceea ce gandim, simtim se materializeaza, dar materializarea se face sub forma subtila ce poate fi denumita obiect mental sau forma gand.

Formele gand:
  • sunt materializari ale gandurilor, sentimentelor, trairilor si intentiilor
  • se transmit la distanta
  • se fixeaza pe suport material, apa, cristal, etc.
  • contin informatia vector ca: forma concreta informatiei, culoare, vibratie sonora, miros, gust, densitate eterica
  • rezoneaza , transmit directive la urmatoarea molecula in linie-in cascada de evenimente care guverneaza functiile biologice si chiar procesele chimice
  • suporta interventii de dislocare, inlocuire, completare, integrare, amplificare
Corpul uman este format din circa 70% apa. Apa se comporta ca o banda magnetica si informatizata, devine vehicolul pentru transmiterea informatie. Viata depinde de semnalele schimbate intre molecule, este vorba de semnale moleculare. Fiecare atom al fiecarei molecule si fiecare legatura intermoleculara emite frecvente specifice.

Dr. Jacques Benveniste, medic imunolog, sef clinica, director de cercetare la I’INSERM-Franta efectueaza cercetari de biologie numerica. In 1991 J. Benveniste a dovedit experimental ca au loc transferuri de semnale intre molecule si ca acestea se pot inregistra. In 1995 el a inregistrat aceste semnale utilizand un calculator multimedia echipat corespunzator.
J. Benveniste a descoperit ca: un anticorp care a fost plasat intr-o solutie apoasa poate in continuare sa provoace o reactie biologica, chiar si dupa indepartarea totala a ultimei molecule a anticorpului din solutia apoasa.

Dr. Emoto Masaru, Yokohama-Japonia in 1994 a studiat la microscop apa inghetata. Cristalele obtinute difera in ce priveste configuratia si culorile continute, functie de efectul emotional al informatiei transmisa de catre operatorul uman.

Apa inregistreaza emotiile, trairea afectiva si transfera informatiile direct si/sau la distanta. Cu aceste experimente se dovedeste ca este posibila focalizarea mentala prin forme gand sau programe si rezonanta cu mecanisme biologice.

Radiestezia (Infoenergetica) este cautarea drumul catre informatie si esenta, prin accesarea si prelucrarea informatiei.

Instrumente de masura
Practic, ce masuram? Putem masura orice, de la intentie la actiune sau parametru comportamental, dar ce ne intereseaza cel mai mult este Energia orgonica, numita si Energia Vitala. Orice fiinta are nevoie de Energie Vitala pentru a putea trai. A nu avea suficienta Energie Vitala inseamna suferinta.
Prin practicarea Radiesteziei, vom constata ca ne modificam in plan spiritual, psihic sau al structurii fizice, se schimba gandirea, impactul cu viata, devenim mai deschisi, „realizam” ca suntem si ca putem mai mult decat parem. Pentru aceasta, apelam la imagini, care pot sugera infinit mai mult decat cuvantul; prin ele se face un transfer, se activeaza biocampurile care se afla in jurul fiecarei fiinte umane, prin ele putem sa descoperim si sa accesam realitatile necunoscute din insasi fiinta noastra interioara. Radiestezia apeleaza mult la imaginatia dirijata prin imagini dar si la unul din simturile noastre – si anume la cel tactil.

Putem construi astfel forme-gand cu finalitate medicala sau pentru diferite situatii de viata, ne putem cunoaste mai bine pe noi si ii putem cunoaste pe cei din jur, le putem cuantifica actiunile sau intentiile. Trebuie sa fim constienti ca avem resurse si rezerve extraordinare, pe care inca nu le-am explorat si de care nu suntem constienti, dar putem fi siguri ca in situatii extreme, acestea ne vor ajuta sa depasim momentul. Practic, prin Radiestezie ne ”palpam” limitele.

Stim ca simtim cu cele 5 simturi; stim – de asemenea – ca avem si capacitatea de intuitie, care este ceva mai mult, dar este tot bazata pe simturile noastre. Prin intuitie simtim ca lumea este mult mai diversificata.

Universul informational in care traim este creat de creier, care materializeaza altfel decat dens (universul vizibil, palpabil): nu vedem, nu simtim, nu palpam ideile sau formele-gand, dar ele exista. Odata create de mintea omeneasca, ele circula In universul informational si nu pot fi distruse niciodata.

Universul informational are o caracteristica esentiala: aceea de depozit al gandirii universale. Nimic nu se pierde din ceea ce a fost gandit sau simtit vreodata: tot ce gandim, simtim, apreciem, sesizam – se stocheaza; odata emanata, nici o informatie nu mai poate fi distrusa, ci doar ecranata sau modificata. Daca stim ce informatie vrem sa extragem si de unde, putem „lucra” asupra acesteia, la fel cum operam cu reteaua internet. Universul informational este complex: il putem accesa fie pe directia cautata, cu adresa precisa, fie „in orb”, facand „canale”, „tuneluri” si conectand informatia unui eveniment sau a unui medicament.
Gandurile conteaza; daca ele stationeaza, daca se repeta, se pot imprima si ne pot directiona viata, chiar fara sa ne dam seama de aceasta. De aceea, se impune sa ne facem curat si in ganduri si sa ne reconfiguram – astfel – calea vietii. Universul gandurilor este atemporal si spatial: nu conteaza nici distanta la care au fost gandite, nici timpul; ceea ce conteaza este doar adresa si directia, deci unicitatea! In aceasta baza, informatia este accesata instantaneu. De ex., fotografia este o adresa de unicitate, chiar daca – masurabila cu ansa – este egala cu o coala de hartie.


Noduri Hartman pe glob
In lumea inconjuratoare, in realitatea densa, materiala dar si in cea imateriala, eterica, la baza existentei se afla lumatia, o veritabila „caramida” pentru energie, ca si pentru materie care este - si ea - tot o expresie a energiei. Practic, nu exista decat diferentieri prin densitate si informatie ale energiei sub toate formele ei. La baza existentei materiale sau imateriale exista aceeasi particula identificata ca fiind lumatie. Informatia, orice informatie, poate fi preluata de noi din Universul Informational si poate capata corporalitate prin lumatie, prin cantitatea de lumatii care se tot adauga modelului eteric initial si ale carui lumatii sunt tinute in structura spatiala (asemenea structurii-macheta a cristalelor) tocmai prin informatia pe care o are la baza.
Pamantul este traversat de benzi (asemenea unor ziduri imateriale verticale) ce formeaza o retea cu dimensiuni variabile; la intersectia acestor benzi apar nodurile Hartman care genereaza probleme tensionale, perturband viata, inducand stari neplacute. Cu toate acestea, ele nu sunt suficiente pentru a ne imbolnavi. Pot fi potentate daca in acelasi loc apare si o sursa de apa, inclusiv un rau subteran sau un aspect de geonocivitate, respectiv trecerea brutala de la un strat de o anume densitate la unul de o alta densitate, de ex. de la unul nisipos la altul de lut. Variatiile de densitate sunt, la randul lor, nocive, fie ca se afla in structura solului, fie ca le intalnim in viata de zi cu zi sau ne inconjoara prin obiecte: filetul, sudura, armaturile etc.

Cand un obiect este intact, el are o configuratie stabila a campului sau energetic. Cea mai mica modificare – o protuberanta, o ciobire – il determina sa „tipe” pentru ca se produce un impact intre informatia obiectului ca model initial si informatia starii dobandite prin ciobire, luxare etc. Observatia este valabila si la nivel organic, pentru organele cu stare modificata fata de modelul lor initial.


Cand ne nastem, avem un Corp Model, la el trebuie sa ne raportam de fiecare data cand ne vom face tratamentul infoenergetic de „reparare”, de repunere in forma.


Aura este expresia starii noastre fizice generata de corpul fizic ca aspect particular al biocampului. In aura, se pot citi si evenimentele ce ne vor afecta in viitor.

Unde trebuie cautata sursa imbolnavirii atunci cand nu aflam raspunsul la aceasta intrebare? Dincolo de cauzele cunoscute, pot fi uneori si aspecte latente, care se cer a fi solutionate prin comenzile pe care le dam subconstientului.


Ori de cate ori ni s-a intamplat in viata ceva neplacut, fie si de mai mica importanta (de ex.: o sperietura, o tresarire cand ne-a „sarit” inima din piept), au existat „martori” ai acestui eveniment, martori ai traumei pe care am trait-o, concretizati in cele 5 simturi ale noastre: concomitent cu sperietura am auzit – poate – un fragment de melodie sau am simtit unda unui parfum, am vazut o asociere de culori etc.; pe parcursul vietii, reaparitia fie si sporadica sau pasagera a unuia sau a mai multor „martori” face ca in organism boala, starea de boala sa inceapa sa „sape”. De aceea psihanaliza sondeaza subconstientul, pentru a scoate la lumina orice cauza ascunsa. Dianetica sondeaza martorii pentru a duce la stingerea focarului.


Avem in gandirea constienta - dar si in inconstient sau in subconstient - atat un prieten cat si un dusman. Depinde doar de noi pe ce palier ne situam: pe cel al pozitivitatii sau pe cel al negativitatii.
Sa presupunem ca am gandit ceva si – imediat - ne pare rau; ce putem face?


Un singur minut de traire pe rezonanta joasa (frica, teama, invidie) duce la disfunctionalitati ale corpului, in plan fizic, de minimum doua ore. De aceea, insasi viata noastra poate fi serios perturbata. Daca nu dorim sa se intample asa este bine sa ne cenzuram gandurile de rezonanta joasa, sa cautam doar frecventele inalte, spiritualizate pentru ca – prin Legea Rezonantei - sa atragem spre noi aceleasi frecvente care ne vor schimba viata in bine.


Gandul este dominant in tot ceea ce facem, el fiind raspunzator pentru directia pe care se inscrie viata noastra. De ex., intr-o sectie de boli contagioase, obiectele si atmosfera sunt „inflamate”. Personalul sectiei are certitudinea ca nu se poate intampla nimic si are dreptate pentru ca – atata vreme cat gandim pozitiv, nu suntem vulnerabili. Daca ne este teama si credem ca ne putem imbolnavi – devenim vulnerabili si raul se produce. Teama este un sentiment firesc. Dar ea trebuie stapanita. Forta omului echilibrat este imensa: prin concentrare dispar campurile dinamice negative.

In jurul nostru, toate corpurile materiale au campuri, organismele au biocampuri. Marimea si forma acestora variaza in functie de dimensiunile si forma corpului care le genereaza.
Orice muchie ascutita emite un camp malefic pe directia bisectoarei: poate fi o sursa de imbolnaviri, de la simplul disconfort la o afectiune pe corpul fizic.


Piramida concentreaza Energie Vitala. Este cunoscut efectul de piramida la 1/3 din inaltime. In afara ei insa, aceeasi piramida genereaza campuri negative la nivelul Bios-ului. Aceste campuri sunt la baza ei, in forma a patru arii ce au – fiecare - o latura comuna cu baza piramidei. Tot ce se afla acolo poate fi grav afectat caci energia malefica are aceeasi forta cu cea vitala din interiorul piramidei. Interesant este faptul ca daca piramida se intoarce cu varful in jos, pierde calitatea de „camp generator”.


Emisfera este si ea un camp generator de energie, fiind un corp „neterminat”, care isi cauta jumatatea.
Cercul are in jur un tor (camp puternic), mai mare ca inelul respectiv; se explica astfel de ce coroana atrage Energia Vitala si are efecte pe glandular.



Un aspect aparte il reprezinta corpurile care au doua dimensiuni in contrast cu a treia: stalpul, menhirele, creionul, firul de par. Cu cat discrepanta este mai mare, cu atat concentrarea de energie este mai mare, de aceea firul de par reprezinta o veritabila forta, indiferent din ce material este (cu el se ecraneaza si se urzeste, inclusiv in magia neagra!)


La om, Corpul Informational Energetic sau Corpul Infoenergetic pastreaza forma campului fizic. Este o deosebire intre aura si corp infoenergetic in sensul ca aura este o generare de camp a corpului fizic, pe cand corpul infoenergetic pastreaza toata informatia celulelor. El este eteric si depaseste granitele corpului fizic cu cativa milimetri, cel mult 1 cm.


Este ideal ca Corpul Informational Energetic sa fie perfect simetric, cu cele trei axe ale sale – fata-spate, lateral, inaltime – pe Campul Fizic, aceasta este ipostaza Corpului nostru Model, cel cu care ne nastem.
De regula insa, in situatiile vietii de zi cu zi, el nu este perfect simetric fata de corpul fizic, ci apare ca desimetrizat; uneori se deplaseaza pana la „a fugi” cu totul mai ales la traume puternice sau la sperieturi.
De aceea, este necesar ca – din cand in cand, sa-l „punem la loc”. Prin gandire logica (de preferat imediat!) si comanda „Nu s-a intamplat nimic!Corpul Infoenergetic revine, dar depinde doar de noi sa revina complet si asa cum trebuie, cat mai simetric cu putinta. Este de dorit sa ne facem un reflex din a-l pune la loc cat mai des cu putinta, tot asa cum salvam informatia in computer.


In anestezie totala, Campul Infoenergetic se rupe de Campul Fizic iar in somn si in meditatie, pleaca uneori. Se considera ca cele doua corpuri - Campul Infoenergetic si Campul Fizic – sunt legate prin „firul de argint”. Sursa de schimb biunivoc intre corpuri se afla in Universul Informational.


Dincolo de corpul fizic, la aproximativ 20 cm, avem un Ecran de Protectie, gros de 1,5 – 2 cm, este eteric si apare asemenea unor jaluzele orizontale care se inchid sau se deschid. Miscarea aceasta permite fluxului benefic sa ne inunde cu energei (chi, ki, prana, energia vitala, informatia energetica maxim benefica pentru dinamica noastra energetica de care avem nevoie in fiecare moment) si ne izoleaza de informatia negativa, malefica.


Teama, sentimentul de teama, de insecuritate, tristetea sau supararea il determina sa se deschida si sa se inchida haotic, avand ca rezultat devitalizarea rapida a corpului, insotita de un sentiment de disconfort: de aici incepe boala!


Ecranul Protector se poate „sparge” usor, motiv pentru care trebuie sa avem grija de el si sa fim constienti ca se afla sub controlul deplin al gandirii noastre. De aceea trebuie sa gandim constient si sa nu permitem degringolada gandurilor, sa avem o mare stapanire de sine in orice situatie pentru ca sperieturile de orice fel, psihismul nostru negativ, starea proasta pe care o avem sau pe care ne-o inducem (tristete, frica, anxietatea etc) actioneaza in sens distructiv in plan fizic.


Campurile corpului
Avem 7 biocampuri care avanseaza fata de corpul fizic sub forma unui ou, fiecare camp imbracandu-l pe cel precedent cu inca 15-20 cm. In traume fizice majore, toate campurile se contracta mult, aparand la distanta de cel mult 1-2 cm unul de celalalt si determinandu Campul Vital sa se contracte la randul lui, apropiindu-se nepermis de mult de Corpul fizic.
Campurile sunt masurabile. De regula, ele au o forma ovala, alungita in fata noastra in dreptul creierului trebuie sa fie cat mai rotunde. De regula avem doar o palma in fata, dar ar trebui sa avem o sfera; pentru artisti – emisfera dreapta are un camp mai mare, pentru cei pragmatici (matematicieni, avocati) – partea stanga este mai dezvoltata.


1. Campul vital - In mod normal are 1-3 metri si este in dreptul ombilicului. Chiar atunci cand persoana a plecat sau doar a iesit din incapere, campul ramane. La adult trebuie sa aiba in mod obligatoriu peste 60 cm, deoarece sub acest nivel, omul mai are de trait cel mult 24 ore. Se poate „trage” de acest corp, dar nu putem readuce perfect la viata pe cineva in stare de coma. La traumatisme, cand omul nu mai poate fi salvat, Campul Vital scade sub 60 cm. Este generat de centrul de vitalitate al chakrei Muladhara care absoarbe energia din mediul inconjurator si o dirijeaza in corp. Este situat la nivelul anus-coccis, ca o palnie orientata in jos si este activat de culoarea rosu care ne conecteaza la canalul de intrare a Energiei Orgonice. Controleaza mirosul, suprarenalele, partea de jos a corpului, instinctele; element caracteristic - pamantul.


2. Campul de Supraveghere si Control se refera la securitatea existentei noastre, la integralitate si la functionalitate inclusiv la nivel de celula. Este controlat de chakra Svadisthana, situata la circa 2 cm. sub ombilic, activata de culoarea portocaliu, care guverneaza rinichii, organele de excretie si cele genitale. Controleaza gustul, tot ce este lichid in organism; element caracteristic – apa.


3. Campul de Protectie ne ajuta sa mergem, sa inaintam, sa ocolim instinctiv, sa simtim obstacolul. Cand este slab, ne izbim de obiecte. Este controlat de chakra Manipura, situata in dreptul plexului solar, guverneaza traiectul digestiv, pancreasul, ficatul si este activat de culoarea galben. Controleaza vazul; element caracteristic – focul.


4. Campul Informational Teluric le imbraca pe cele dinainte si este foarte mic la om, spre deosebire de animale. Are rol de avertizare, guverneaza timusul, sistemul circulator si cel respirator(este mic la astmatici), plamanii, inima – chakra Anahata fiind activat de culoarea verde. Controleaza simtul tactil; element caracteristic – aerul.


5.Campul de Emisie – guvernat de chakra Vishudha situata in dreptul tandemului tiroida – paratiroida, guverneaza gatul, esofagul, partea superioara a plamanilor si este activat de culoarea albastru. Controleaza intuitia, emotiile; element caracteristic – eterul.


6. Campul de Receptie – guvernat de chakra Ajna din dreptul glandei pituitare si activat de culoarea indigo. Coordoneaza hipofiza, toate simturile, este sediul clarviziunii si al telepatiei.
Campurile de emisie si receptie sunt responsabile de comunicarea noastra nonverbala: simtim cand cineva ne priveste, ne vrea raul sau binele.


7. Campul Informational cu Univerdsul – chakra sahasrara, situata in vortexul-coroana face legatura directa cu Universul Informational. Coordoneaza creierul, echilibrul nostru fizic si psihic, fiind activata de culoarea alb-violet.
In timp ce chakrele 1 si 7 sunt singulare, restul sunt duble, asezate si pe fata si pe spatele trunchiului, absorbind prin „palnia” lor energia din mediul Inconjurator.


De fapt, exista o infinitate de chakre: fiecare celula isi are propria sa chakra, dar cele de mai sus sunt considerate majore fiind, la randul lor, o „reductie” a celor 11 chakre majore pe care ar fi bine sa le luam in consideratie in cazul tratamentelor infoenergetice.


In baza faptului ca fiecare celula din corpul uman isi are propria sa chakra trebuie sa actionam si atunci cand dorim sa le proliferam, si atunci cand trebuie sa le reducem.


sursa: inforadiestezie.ro















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu