Translate

miercuri, 17 aprilie 2013

Fortificarea sistemului imunitar - Eckhart Tolle

Fortificarea sistemului imunitar
Atunci cand veti incepe sa va locuiti corpul (prin intermediul respiratiei constiente sau prin simtirea energiei interioare), veti observa alt beneficiu al acestei practici, vizibil in lumea fizica si anume o fortificare considerabilă a sistemului imunitar. Cu cat aduceti mai multa constiinta in corp, cu atat sistemul imunitar devine mai puternic. Este ca si cum fiecare celula se trezeste si se bucura. Corpul iubeste atentia acordata. Este si o puternica forma de autovindecare. Cele mai multe boli se strecoara pe nesimtite inauntru atunci cand nu sunteti prezenti in corp. Daca stapanul nu este acasa, aici se instaleaza tot felul de caractere dubioase. Cand va locuiti corpul, oricarui oaspete nedorit ii va fi greu sa patrunda acolo.

Dar nu se fortifica doar sistemul imunitar fizic ci si sistemul imunitar psihic care devine mai puternic. Acesta din urma va protejeaza de campurile energetice mental-emotionale negative ale altor persoane, care sunt de altfel extrem de contagioase. Locuirea corpului nu va protejeaza prin ridicarea unui scut, ci prin ridicarea frecventei vibratorii a intregului camp energetic, astfel incat orice lucru care vibreaza la o frecventa mai mica, de exemplu, frica, furia, depresia s.a.m.d., exista acum in ceea ce este de fapt o ordine diferită a realitatii. Toate acestea nu mai patrund in campul constiintei dvs., iar, daca se intampla asta, nu mai trebuie sa le opuneti niciun fel de rezistenta, pentru ca trec fara sa lase urme. Va rog sa nu acceptati si nici sa respingeti din start ceea ce va spun. Testati informatiile.

Exista o tehnica simpla, dar foarte puternica de meditatie pentru autovindecare, pe care o puteti practica ori de cate ori simtiti nevoia sa va fortificati sistemul imunitar. Este extrem de eficienta atat daca o folositi chiar de la primele simptome ale bolii, cat si in cazul bolilor care s-au instalat deja, cu conditia sa o folositi frecvent si concentrandu-va intens. Ea va contracara orice intrerupere in campul dvs. energetic, produsa de o forma sau alta de negativism. Totusi, nu este un substitut pentru practica permanenta a prezentei in corp; altfel, efectul sau va fi doar temporar. Iata despre ce este vorba.

Cand aveti cateva minute libere, mai ales seara la culcare si dimineata la trezire, inainte de a va ridica din pat, „inundati-va” corpul cu constiinta. Inchideti ochii. Stati intins pe spate. Alegeti diferite parti ale corpului asupra carora la inceput va veti concentra foarte putin timp: palmele, talpile, bratele, picioarele, abdomenul, pieptul, capul s.a.m.d. Simtiti energia vietii din interiorul acestor parti cat puteti de intens. Ramaneti concentrat asupra fiecarei parti timp de 15 secunde. Apoi lasati-va atentia sa traverseze corpul, ca un val, de cateva ori, de la picioare spre cap si invers. Aceasta traversare nu trebuie sa dureze mai mult de un minut. Dupa aceea, simtiti-va corpul interior in intregime, ca pe un camp energetic unic. Pastrati acest sentiment timp de cateva minute. In tot acest timp, fiti prezent cu intensitate in fiecare celula a corpului. Nu va ingrijorati daca mintea reuseste ocazional sa va atraga atentia in afara corpului, pierzandu-va astfel in ganduri. Imediat ce ati observat ca se intampla acest lucru, intoarceti-va atentia asupra corpului interior.

Lasati respiratia sa va conduca prin corp
Uneori, cand mintea mea este foarte activa, dobandeste o asemenea forta, incat imi este imposibil sa-mi mut atentia de la ea si sa-mi simt corpul interior. Acest lucru se intampla mai ales atunci cand intru intr-un tipar de ingrijorare sau de anxietate. Puteti sa-mi sugerati ce sa fac?

Daca la un moment dat descoperiti ca va este greu sa intrati in legatura cu corpul interior, este mai usor sa incepeti prin a va concentra asupra respiratiei. Respiratia constienta, care este de altfel o meditatie foarte puternica, va va aduce treptat in contact cu corpul. Urmariti-va respiratia cu atentie, in timp ce aerul intra si iese din corp. Inhalati, simtiti cum abdomenul se dilata si se contracta usor, la fiecare inspiratie si expiratie. Daca va este mai usor sa vizualizati, inchideti ochii si imaginati-va scaldat in lumina sau scufundat intr-o substanta luminoasa — o mare de constiinta. Apoi inspirati aceasta lumina. Simtiti cum aceasta substanta luminoasa va umple corpul, facandu-l si pe el luminos. Apoi treptat, concentrati-va mai mult asupra a ceea ce simtiti. Acum sunteti in corp. Nu va atasati de nicio imagine vizuala.
(Puterea prezentului – Curtea Veche, 2004)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu