Translate

luni, 15 aprilie 2013

Acidoza cauza majoritatii bolilor degenerative si metabolice

Acidoza este un termen medical care desemneaza o crestere a aciditatii sangelui, din cauza unor tulburari de ordin functional in organism. Acidoza se caracterizeaza prin coborarea pH-ului sanguin sub 7,35 - valoarea normala: 7,35-7,45 (sursa: Wikipedia)

Iata un articol scris de Dr. Calin Marginean despre cauzele aciditatii din corpul nostru:

"Pe parcursul vietii aducem in corpurile noastre alimente dintre cele mai diverse, intr-o cantitate de aprox. 70 de tone si unele bauturi (apa, lapte, supe, ceaiuri, bauturi cu continut cafeinic, bauturi alcoolice etc.). Insa oare toate acestea ne si ajuta sa ne mentinem sanatatea sau contribuie zi de zi la ruinarea acesteia?

Postulat: CORPUL NOSTRU ESTE BAZIC (pH-ul sangelui este 7,4)! BAZIC a fost creat si tot bazic va functiona (corpul bazic daca este mentinut bazic NU face cancer si nici tumori latente !!!)

Inca de la Creatiune, Dumnezeu a indicat omului dieta vegetarian totala (vezi Geneza 1,29), ca un factor MAJOR de protectie impotriva tuturor bolilor degenerative ale stilului de viata cu care ne confruntam noi astazi (osteoporoza, cancer, ateroscleroza, cardiopatie ischemica, diabet zaharat, boli autoimune etc.). DACA oamenii ar reveni la alimentatia pe care Creatorul nostru a stabilit-o pentru noi, multe boli si suferinte ne-ar ocoli.

Daca insa noi aducem in corpurile noatre zilnic alimente ACIDE, acestea vor determina acidifierea mediului intern intr-o prima faza. DAR repet : ”corpul nostru este BAZIC si doar bazic va functiona !”.

Pentru ca sa poata functiona bazic, corpul nostru va apela la rezervele sale de Calciu, luand Calciu din oase si din coloana vertebrala, sub formă de hidroxid de calciu - Ca(OH)2 - o baza foarte puternica, intr-o cantitate mai mica si bicarbonat de calciu - Ca(HCO3)2o baza mai slaba, dar intr-o cantitate mai mare, cu care va tampona acidul care a intrat in organism. Corpul va reveni astfel la pH-ul sau bazic, dar vom pierde azi Calciu, maine Calciu, decenii intregi Calciu si uite asa ajungem sa facem osteoporoza etc. DAR nimeni nu ne spune motivul pentru care un adult de 70 kg are nu mai putin de 1 kg de Calciu in oase. Nu-i totusi cam mult ? Ei bine, Calciul stocat este si un factor natural de potenta medie anti-cancer !!! ...si astfel pierzand decenii Calciu, ne putem trezi ca la mijlocul sau la finele vietii (uneori chiar mai devreme) cu maladia canceroasa (cancer, leucemii, limfoame, mielom multiplu)!

Care sunt alimentele care induc ACIDITATE in organism?
- TOATE alimentele de origine animala (dar mai ales LACTATELE)
- bauturile carbogazoase
- cerealele decorticate (faina alba, pastele fainoase din faină alba, cornuri...)
- dulciurile concentrate (zahar, miere, bomboane, prajituri, ciocolata, tort, fursecuri...)
- otetul, muraturile, borsul de putina
- alcoolul (dar si tincturile)
- alimentele alterate sau fermentate
- fructele necoapte
- sursele alimentare de acid oxali
- TOATE alimentele acre sau acrisoare sau foarte dulci (fructele confiate...)
- anumite procedee termice nefaste si nesanatoase de preparare termica a alimentelor: prajitul (+/- in ulei omega 6), frigerea (+/- in ulei omega 6)."

 De asemenea, exista si alti medici care au studiat acidoza si efectele acesteia asupra organismului uman de-a lungul vietii.
Otto Warburg - castigatorul Premiului Nobel in 1931 pentru cercetarile sale in domeniul respiratiei celular - a demonstrat faptul ca celulele canceroase devin anaerobe (fara oxigen) in mediul acid.
Celulele canceroase apar si incep sa se dezvolte atunci cand aciditatea este mare, la un nivel al pH de 5,8. Daca se mareste pH-ul, aceasta inseamna o concentratie mai mare a oxigenului, ceea ce conduce la moartea celulelor canceroase. Concluzia cercetarilor Dr. Warburg este ca avem nevoie de o dieta alcalina, cu aport de oxigen in corpul nostru. Apa alcalina ionizata are un pH ridicat si este foarte bogata in molecule de oxigen.
 
Dr. Don Colbert, M.D., autorul cartii "The Seven Pillars of Health" sustine: "Cand bolnavii de cancer intra in cabinetul meu corpul lor este intotdeauna super acid si plin de toxine. Prima mea grija este sa le alcalinizez tesuturile cu apa alcalina ionizata. Din clipa cand au inceput sa urmeze dieta alcalina, consumand apa alcalina ionizata, urina acestora a devenit normala, nu au mai avut nici un fel de dureri, renuntand in cele din urma si la tratamentul cu medicamente."

Dr. William Kelly, autorul cartii "Vindeca Cancerul": "Apa alcalina ionizata este cea mai mare realizare in domeniul sanatatii de la descoperirea penicilinei de catre doctorul Sir Alexander Fleming."

 
APA ALCALINA COMBATE ACIDOZA, NEUTRALIZEAZA, LICHEFIAZA SI ELIMINA REZIDUURILE ACIDE SOLIDE DIN CORPUL NOSTRU.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu